Ett rent skrivbord och lugnet före helgen

Publicerat av produktivapelle den

Fredagsutmaningen, att avsluta veckan och inte ta med sig några tankar från jobbet med sig hem. Det är ju så lätt att man rusar iväg från jobbet med många oavslutade uppgifter som dröjer kvar i minnet och som man fortsätter bearbeta under fredagskvällen. Det är varken rättvist mot mig själv eller mot familjen.

Metoden som jag tillämpar är enkel.

Jag bokar upp en timme på fredag eftermiddag innan jag går hem från jobbet. Under den timmen gör jag det här!

  • Bestämmer det första jag ska göra när jag kommer till jobbet på måndag. På det sättet kan jag släppa tankarna på vad som väntar mig nästa vecka. Det är redan bestämt.
  • Konstaterar vad som har slutförts under veckan. Kollar veckan som varit i min kalender och vilka uppgifter som har slutförts.
  • Kollar kalendern vilka planerade aktiviteter jag har nästa vecka.
  • Noterar vad nästa aktivitet är i alla mina pågående projekt. Med projekt menar jag allt som behöver göras som kräver mer än en aktivitet.
  • Rensar mitt fysiska skrivbord! På bilden har jag och min kollega samma arbetsuppgifter!

Beroende på hur mycket jag hinner med under den här timmen så tar jag också och rensar min inkorg i e-posten. Känslan av att ha en helt tom inkorg är skönt. Det betyder inte att alla e-post med uppgifter slängs, utan att de istället sorteras och prioriteras i mina projekt.

Brukar ta du med dig tankar hem från jobbet på fredagseftermiddagen? Vad skulle du göra under en timme på fredagseftermiddagen för att kunna lämna jobbet på jobbet?

Kategorier: Jobbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *